Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

29-03-2016: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις στην Πάτρα Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πάτρα, 29 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις στην Πάτρα

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ηλικίας 25, 24 και 15 ετών

Από την έως τώρα ερευνά έχουν εξιχνιαστεί είκοσι περιπτώσεις κλοπών

Οι συλληφθέντες είχαν αποκομίσει από τη δράση τους παράνομο περιουσιακό όφελος μεγαλύτερο των 155.000 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σπείρα αποτελούμενη από τρεις άνδρες, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει τους τελευταίους τέσσερις μήνες, είκοσι κλοπές σε οικίες, οχήματα και επιχειρήσεις στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 25, 24 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, προχθές (27-3-2016) τα ξημερώματα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού, επιχείρησαν να διαρρήξουν οικία στην Πάτρα, αλλά έγιναν αντιληπτοί, τράπηκαν σε φυγή και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης που μετέβησαν άμεσα στη περιοχή.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δράστες ενεργώντας «κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια» είχαν διαπράξει το τελευταίο τετράμηνο είκοσι κλοπές σε οικίες, οχήματα και επιχειρήσεις στην Πάτρα αφαιρώντας κυρίως χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα και εργαλεία.

Πιο συγκεκριμένα οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει :

  • Δώδεκα κλοπές σε οχήματα,
  • Εξι κλοπές σε οικίες,
  • Και από μια κλοπή σε κατάστημα ειδών διατροφής και σε αποθήκη με εργαλεία.

Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι τρεις δράστες από την παράνομη δράση τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 155.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της έρευνας από τους αστυνομικούς συνελήφθη και η 33χρονη μητέρα του 15χρονου δράστη για παραμέληση της εποπτείας του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου οδηγηθούν ενώπιον του Ανακριτή.