Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

28-03-2016: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές οικιών στα νότια προάστια Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές οικιών στα νότια προάστια

Συνελήφθησαν τρείς (3) υπήκοοι Αλβανίας

Εξιχνιάσθηκαν είκοσι (20) περιπτώσεις

Το οικονομικό όφελος από την παράνομη δραστηριότητα υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των -80.000- ευρώ

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων προαστίων.

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 23-3-2016 στο Παλαιό Φάληρο, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, τρείς (3) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 28, 30 και 39 ετών, μέλη της σπείρας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες προ τριμήνου είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στα Νότια Προάστια. Συγκεκριμένα, εντόπιζαν οικίες και εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, παραβίαζαν τις θύρες τους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και ηλεκτρικές συσκευές από το εσωτερικό τους.

Επιπλέον, προς επίτευξη του σκοπού τους καθώς και για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, χρησιμοποιούσαν μισθωμένα αυτοκίνητα.

Στην κατοχή τους, στο αυτοκίνητο και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πλήθος κοσμημάτων και τιμαλφών
  • Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
  • Δύο (2) tablet
  • Ένας (1) φορητός υπολογιστής
  • Το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι (20) περιπτώσεις κλοπών από οικίες στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων, ενώ το οικονομικό όφελος από την παράνομη δραστηριότητα υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των -80.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.