Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

19-03-2016: Εξιχνιάσθηκε περίπτωση εκβίασης σε βάρος 71χρονου ομογενή Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 19 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκε περίπτωση εκβίασης σε βάρος 71χρονου ομογενή

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα, μέλη συμμορίας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 7 ακόμη συνεργών τους

Μετερχόμενοι απειλές κατά της ζωής του ίδιου και της οικογένειάς του, απαιτούσαν εκβιαστικά χρηματικό ποσό 200.000 ευρώ

Συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω, απογευματινές ώρες χθες (18-03-2016), σε περιοχή του Νομού Χαλκιδικής, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο ομογενείς, για υπόθεση εκβίασης.

Πρόκειται για άντρες ηλικίας 46 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και επτά (7) ακόμη συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Σύσταση Συμμορίας και Εκβίαση κατ’ εξακολούθηση. Μεταξύ των συνεργών και αλλοδαπός άντρας, μέλος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που έχει χρηστεί με τον διακριτικό τίτλο “ VOR V ZAKONE ” (κλέφτης στο πλαίσιο του νόμου).

Προηγήθηκε καταγγελία 71χρονου ομογενούς, σύμφωνα με την οποία οι δράστες, από τον Φεβρουάριο του 2016, μετερχόμενοι απειλές κατά της ζωής του ιδίου και της οικογένειάς του, και αρχικά για λογαριασμό 64χρονου εκ των κατηγορουμένων στον οποίο όφειλε χρηματικό ποσό έπειτα από μεταξύ τους επαγγελματική συνεργασία, απαιτούσαν εκβιαστικά μεγάλο χρηματικό ποσό.

Σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο παθών με τους προαναφερόμενους άντρες, πλην του 64χρονου ημεδαπού, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στο Νομό Χαλκιδικής, όπου οι τελευταίοι εμφανίζονταν με διαφορετικές συνθέσεις και απαιτούσαν πλέον χρήματα για λογαριασμό τους, τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ.

Ακολούθως και συγκεκριμένα στις αρχές Μαρτίου, οι συλληφθέντες μαζί μ’ έναν ακόμη συνεργό τους, απαίτησαν εκ νέου και για λογαριασμό αυτή τη φορά του αλλοδαπού χρισμένου “ VOR V ZAKONE ”, το χρηματικό ποσό των (6.000) ευρώ.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, απογευματινές ώρες χθες, σε περιοχή του Νομού Χαλκιδικής, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο μέλη της συμμορίας, ενώ κατασχέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις, καθώς και το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.