Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

23-02-2016: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε εκβιάσεις σε βάρος φυσικών πρόσωπων, Δ.Ε.Κ.Ο., Τραπεζών και Επιχειρήσεων Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε εκβιάσεις σε βάρος φυσικών πρόσωπων, Δ.Ε.Κ.Ο., Τραπεζών και Επιχειρήσεων

Συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί, μέλη της ομάδας και συγκεκριμένα ένας εκδότης-ιδιοκτήτης Μ.Μ.Ε. (έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου) και δύο δημοσιογράφοι

Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν εκβιάσεις σε βάρος φυσικών πρόσωπων, Δ.Ε.Κ.Ο., Τραπεζών και Επιχειρήσεων.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα 42χρονος εκδότης - ιδιοκτήτης Μ.Μ.Ε. (έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου) και δύο δημοσιογράφοι ηλικίας 35 και 50 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της δωροδοκίας και της παράβασης του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των παραπάνω εμπλεκόμενων δραστών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι, αφού προσέγγιζαν φυσικά πρόσωπα, Δ.Ε.Κ.Ο., επιχειρήσεις και Πιστωτικά Ιδρύματα, απαιτούσαν διάφορα χρηματικά ποσά για καταχώρηση διαφημίσεων σε Μ.Μ.Ε. που διατηρούσαν οι ίδιοι, εκβιάζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναρτούσαν αρνητικά και συκοφαντικά άρθρα σε βάρος τους.

Χθες το πρωί, μετά από κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του 42χρονου, χρηματικού ποσού, που αποτελεί προϊόν εκβίασης, συνελήφθησαν και τα τρία μέλη της ομάδας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, στο κέντρο της Αθήνας και στη Βάρη.

Από τις έρευνες σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των (30.495) δολαρίων Η.Π.Α. και (5.830) ευρώ, δεκαέξι (16) φυσίγγια, γεμιστήρας και δύο (2) θήκες πιστολιών καθώς και πλήθος ηλεκτρονικών υπολογιστών, συσκευών αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, μπλοκ τιμολογίων, τραπεζικών εμβασμάτων και καταστάσεων με ονόματα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε κύρια ανάκριση.