Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

11-02-2016: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές σε οικίες στη Πάτρα και στη Δυτική Αχαΐα Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πάτρα, 11 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές σε οικίες στη Πάτρα και στη Δυτική Αχαΐα

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των υπολοίπων τεσσάρων συνεργών τους

Εξιχνιάστηκαν (31) κλοπές σε οικίες

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συμμορία που διέπραττε κλοπές σε οικίες στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών ηλικίας 19 και 18 ετών, οι οποίοι έχουν συλληφθεί και τεσσάρων ακόμη ημεδαπών συνεργών τους, ηλικίας 18 (γυναίκα), 17,16 και 11 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην Κάτω Αχαΐα, οι δύο συλληφθέντες και ο 11χρονος εισήλθαν σε οικία 49χρονης ημεδαπής και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από την παθούσα και τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαϊας, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, στην ίδια περιοχή, ενώ στη συνέχεια τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πρόκυψε ότι οι δράστες ενεργώντας σε ομάδες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει από τον προηγούμενο Αύγουστο μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα ακόμη (30) κλοπές σε οικίες, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει διάφορα χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές.

Τα μέλη της σπείρας είχαν αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, επιλέγοντας να δρουν κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες κατά τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι από τα διαμερίσματα τους.

Μάλιστα για να διασφαλίζουν την μη ύπαρξη ενοίκων στο εσωτερικό της οικίας χτυπούσαν το κουδούνι της οικίας, ενώ στη συνεχεία παραβίαζαν με την χρήση αιχμηρών αντικείμενων τις θύρες ή παράθυρα της οικίας ή εισέρχονταν στο εσωτερικό της από ανασφάλιστες θύρες ή παράθυρα.

Οι δράστες είχαν διαπράξει τις κλοπές στις περιοχές των Βραχνείκων, Τσουκαλεΐκων, Ροΐτίκων, Οβρυάς, Δεμένικων, Μπεγουλακίου, Περιβόλας, Ζαρουχλείκων, Εγλυκάδα, Ψάχου και Αγίου Ιωάννη Πράτσικα του Δήμου Πατρέων και στην Κάτω Αχαϊα.

Από την παράνομη δράση τους τα μέλη της συμμορίας είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις (43.000) ευρώ, εκ των οποίων πάνω από (8.000) ευρώ είναι τα χρήματα που είχαν αφαιρέσει.

Επιπλέον, ο 19χρονος και ο 18χρονος έχουν απασχολήσει κατ΄επανάληψη τις Άρχες για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.