Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

09-06-2015: Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας 51χρονος ημεδαπός για απάτη κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία, αντιποίηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 9 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας 51χρονος ημεδαπός για απάτη κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία, αντιποίηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Ο 51χρονος προσποιούμενος τον Αστυκτηνίατρο ενεργούσε ελέγχους σε κρεοπωλεία και αποσπούσε χρήματα για να μην βεβαιώνει τις παραβάσεις που δήθεν διαπίστωνε

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 51χρονου ημεδαπού κρεοπώλη, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία, αντιποίηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ενημερώθηκε ότι άτομο ενεργούσε ελέγχους σε καταστήματα – κρεοπωλεία, με την ιδιότητα του αστυκτηνίατρου και απαιτούσε χρηματικά ποσά, προκειμένου να μην βεβαιώνει παραβάσεις.

Μάλιστα μετά την καταβολή των χρημάτων υπέγραφε στο βιβλίο αστυκτηνιατρικών επιθεωρήσεων και έθετε σφραγίδα με ονοματεπώνυμο και την επαγγελματική ιδιότητα κτηνιάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το άτομο αυτό, στο πλαίσιο των ερευνών από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, εντοπίστηκε χθες (08-06-2015) το πρωί στον Πειραιά και συνελήφθη.

Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 51χρονο ημεδαπό κρεοπώλη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε πλαστή ταυτότητα Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία είχε επικολλήσει τη δική του φωτογραφία, ενώ είχε αναγράψει στοιχεία υπαρκτού ατόμου – κτηνιάτρου. Παράλληλα βρέθηκε πάνω του και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.

Α πό την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι ο 51χρονος, από αρχές του τρέχοντος έτους, χρησιμοποιώντας την πλαστή ταυτότητα που είχε καταρτίσει, μετέβαινε συστηματικά σε κρεοπωλεία της Αττικής και ενεργούσε ελέγχους, απαιτώντας χρήματα, για να μην βεβαιώνει τις παραβάσεις που δήθεν διαπίστωνε.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα εξακριβώθηκε να έχει διαπράξει τις παρακάτω πράξεις:

  • Την 18/05/2015 ενήργησε έλεγχο σε κρεοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού στον Πειραιά και για να μην βεβαιώσει παραβάσεις απαίτησε και έλαβε το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ.
  • Την 20/05/2015 ενήργησε έλεγχο σε κρεοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού στο Παγκράτι και για να μην βεβαιώσει παραβάσεις απαίτησε το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, λαμβάνοντας διακόσια (200) ευρώ.
  • Την 20/05/2015 ενήργησε έλεγχο σε κρεοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού στο Παγκράτι και για να μην βεβαιώσει παραβάσεις απαίτησε το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ, λαμβάνοντας πενήντα (50) ευρώ.
  • Την 22/05/2015 ενήργησε έλεγχο σε κρεοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού στο Αιγάλεω και για να μην βεβαιώσει παραβάσεις απαίτησε το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ, τα οποία ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε να καταβάλλει.
  • Την 23/5/2015 ενήργησε έλεγχο σε κρεοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπής στο Παγκράτι και για να μην βεβαιώσει παραβάσεις απαίτησε και έλαβε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του συλληφθέντα, ο όποιος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί σήμερα (09/06/2015) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.