Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

26-04-2015: Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και άλλων ναρκωτικών ουσιών στην Αττική Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Κέρκυρα, 26 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και άλλων ναρκωτικών ουσιών στην Αττική

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 4,5 κιλά ηρωίνης, κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) βάρους 2.739 γραμμαρίων καθώς και το χρηματικό ποσό των (2.700) ευρώ

Η εκτιμώμενη εμπορική αξία των ποσοτήτων που κατασχέθηκαν ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (300.000) ευρώ

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κάνναβη και άλλες ναρκωτικές ουσίες, στην Αττική.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας το τελευταίο τριήμερο σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί ηλικίας 51, 58 και 59 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη των τριών ημεδαπών καθώς και των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, είναι αποτέλεσμα στοχευμένης και κατάλληλα σχεδιασμένης αστυνομικής έρευνας, η οποία κλιμακώθηκε την τελευταία εβδομάδα και οδήγησε στην διακρίβωση της εγκληματικής δραστηριοποίησής τους στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας κατάφεραν να συστηματοποιήσουν τη δράση της σπείρας, τις διόδους προμήθειας τους και περαιτέρω διοχέτευσης των ναρκωτικών ουσιών στην αγορά καθώς και τους χώρους αποθήκευσης τους.

Σε αστυνομικές έρευνες που επακολούθησαν χθες (25-04-2015), παρουσία Δικαστικού λειτουργού, στις κατοικίες των δραστών, σε οχήματα ιδιοκτησίας τους αλλά και σε διαφόρους αποθηκευτικούς χώρους, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και χρηματικά ποσά, προέρχονται από τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Συγκεκριμένα, στην οικία του 59χρονου, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο (κρύπτη), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (18) ανισοβαρείς συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους (4.584) γραμμαρίων
  • (8) ανισοβαρείς συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη συνολικού βάρους (2.733) γραμμαρίων
  • λευκή σκόνη βάρους (9,2) γραμμαρίων

Στην κατοχή καθώς και σε έρευνα στην οικία του 58χρονου και σε Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα ηρωίνης (7,2) γραμμαρίων
  • (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • το χρηματικό ποσό των (2.700) ευρώ

Στην οικία του 51χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (19,5) γραμμάρια ηρωίνης
  • (6,5) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης
  • (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Επίσης, κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερα κινητά τηλέφωνα και (8) κάρτες διαφόρων τηλεφωνικών συνδέσεων.

Η εκτιμώμενη εμπορική αξία των ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών που κατασχέθηκαν ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (300.000) ευρώ.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.