Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

26-02-2015:Παρουσίαση του Διοικητή Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχου Παναγιώτη Στάθη και του Εκπρόσωπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμου Β’ Κλεάνθη Παπαγιαννόπουλου, για δύο σημαντικές υποθέσεις που αφορούν σε εξαρθρώσεις εγκληματικών οργανώσεων Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 201 5

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση του Διοικητή Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχου Παναγιώτη Στάθη και του Εκπρόσωπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμου Β’ Κλεάνθη Παπαγιαννόπουλου, για δύο σημαντικές υποθέσεις που αφορούν σε εξαρθρώσεις εγκληματικών οργανώσεων

Η πρώτη αφορά σε εγκληματική οργάνωση, με μέλη βιετναμέζικης καταγωγής, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, την οποία καλλιεργούσαν σε εσωτερικούς χώρους πολυτελών κατοικιών, με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας (skunk)

Η δεύτερη σχετίζεται με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, μέλη της οποίας ήταν Γεωργιανοί, που διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε κατοικίες, με τη συνδρομή οικιακών βοηθών ή αποκλειστικών νοσοκόμων, της ίδιας εθνικότητας

Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος:

«Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα σας.

Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας σήμερα εδώ.

Θα σας παρουσιάσουμε σήμερα ενδελεχώς μία υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης που σχετίζεται με ναρκωτικά και άλλη μία περίπτωση για μία εγκληματική οργάνωση Γεωργιανών, η οποία εμπλέκεται σε σειρά ληστειών και κλοπών, δράττοντας της ευκαιρίας που είμαστε σήμερα εδώ.

Ξεκινώντας με την πρώτη υπόθεση, έπειτα από συστηματική και μεθοδική έρευνα, εξαρθρώσαμε εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούμενη στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης, την οποία καλλιεργούσαν σε εσωτερικούς χώρους κατοικιών με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας, το λεγόμενο και Skunk.

Κατόπιν εκτεταμένων ερευνών, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συλλάβαμε προχθές, 24 Φεβρουαρίου 2015, έξι (6) άτομα, βιετναμέζικης καταγωγής, μεταξύ των οποίων και τον «αρχηγό – εγκέφαλο» της εγκληματικής οργάνωσης.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκαν πάνω από τέσσερις χιλιάδες επτακόσια (4.700) δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, καθώς και περίπου εκατόν δέκα εννιά (119) κιλά κάνναβης. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήρεις εξοπλισμοί εργαστηρίων – φυτωρίων καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Χαρακτηριστικό της δράσης της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης είναι η ενοικίαση πολυτελών κατοικιών, τις οποίες τα μέλη τις μετέτρεπαν σε εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης. Επιπλέον, ο εξειδικευμένος εξοπλισμός που βρέθηκε, καταδεικνύει το επαγγελματικό επίπεδο, στο οποίο είχαν αναγάγει τη δράση τους τα μέλη της οργάνωσης, με σκοπό πάντα τον προσπορισμό μεγάλων χρηματικών ποσών. Ενδεικτικά να αναφέρω πως το ένα κιλό κοστολογείται τουλάχιστον στις 10.000 ευρώ.

Πριν δώσω το λόγο στον Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, ο οποίος θα σας παρουσιάσει τις λεπτομέρειες και των δύο υποθέσεων, θα ήθελα να τονίσω ότι η ενημέρωση και η προστασία των πολιτών, καθώς και η καταπολέμηση της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητά μας, με βάση και το Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την περίοδο 2014-2016.

Ακόμη, υπενθυμίζω ότι μέσω του 3ψήφιου αριθμού «109» οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα και σε 24ωρη βάση, με τις Υποδιευθύνσεις Δίωξης Ναρκωτικών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα με τις αρμόδιες Υπηρεσίες για θέματα, που αφορούν εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Τονίζω ότι συνεχίζουμε με την ίδια μεθοδικότητα, εργατικότητα, επιμονή και υπομονή τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε μορφή εγκληματικότητας.

Με το τέλος της παρουσίασης, θα ακολουθήσει προβολή βίντεο και φωτογραφιών για να αντιληφθείτε καλύτερα τον επαγγελματικό τρόπο δράσης της οργάνωσης και θα πούμε και κάποια λόγια για τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται στις ληστείες. Κύριε Ταξίαρχε, παρακαλώ έχετε το λόγο.»

1η υπόθεση:

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούμενης στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης, την οποία καλλιεργούσαν σε εσωτερικούς χώρους πολυτελών κατοικιών, με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας

Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης:

«Ο κύριος Εκπρόσωπος στην εισαγωγή του τόνισε την μεγάλη σπουδή, την οποία οι αστυνομικές Υπηρεσίες καταδεικνύουν στην εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων, πάσης φύσεως εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Το κομμάτι της Δίωξης Ναρκωτικών είναι πρωταρχικής σημασίας για τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, η εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων διεθνικού χαρακτήρα, πολυεθνικού και με πολυεπίπεδη δράση αποτελεί ένα στοίχημα για όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες σε όλο το δυτικό κόσμο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία δραστηριοποιείτο στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας ( Skunk ).

Στο πλαίσιο της προδικαστικής έρευνας, συνελήφθησαν (6) άτομα, ένας ημεδαπός, καταγωγής Βιετνάμ, ηλικίας 56 ετών, ο οποίος ήταν αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, (5) αλλοδαποί υπηκοότητας Βιετνάμ, ηλικίας 25, 38, 41, 56 και 59 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταυρώσεων στοιχείων και εξακρίβωση χώρων και ατόμων, δημιουργία βιογραφικού και ατομικού προφίλ και συνεχούς επιτήρησης ατόμων, εντοπίστηκαν τρεις (3) πολυτελείς κατοικίες, στις περιοχές Πικερμίου, Λαγονησίου και Νέας Πεντέλης Αττικής, τις οποίες είχε εκμισθώσει, το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, για την χρησιμοποίηση τους αποκλειστικά ως εργαστηρίων φυτωρίων – καλλιέργειας εσωτερικού χώρου κάνναβης με την υδροπονική μέθοδο “ SKUN Κ”.

Παράλληλα προέκυψε ότι και άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν πιστοποιηθεί με ρόλους καλλιεργητών, συγκομιστών, μεταφορέων υλικών, αναγκαίων για την καλλιέργεια, λιπασμάτων, ηλεκτρονικού εξοπλισμού και ομοίων χρήσιμων στοιχείων.

Κάποιοι στην όλη δομή της οργάνωσης είχαν αναλάβει το ρόλο των επιτηρητών – φυλάκων, άλλοι το συντονισμό και την καθοδήγηση για την διαδικασία καλλιέργειας και περαιτέρω διακίνησης της κάνναβης.

Μετά από όλες αυτές τις ενέργειες των Υπηρεσιών μας, τις απογευματινές έως τις βραδινές ώρες της 24.02.2015, σε εκτεταμένη και οργανωμένη επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στο Πικέρμι, στη Νέα Πεντέλη, στο Λαγονήσι, στην Νέα Χαλκηδόνα και στις Αχαρνές πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα παράνομα εργαστήρια, καθώς και στις κατοικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Συνελήφθησαν τα άτομα αυτά. Κατασχέθηκαν συνολικά (4.761) δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 56 κιλά & 500 γραμμάρια φυτικά αποσπάσματα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 62 κιλά & 200 γραμμάρια αποξηραμένα φύλλα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.

Ειδικότερα, σε πολυτελή κατοικία στα Καλύβια Θορικού στο Λαγονήσι, είχε εγκατασταθεί εργαστήριο και φυτώριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης με την υδροπονική μέθοδο, όπως προαναφέρθηκε. Εκεί κατασχέθηκαν 1.320 δενδρύλλια κάνναβης, 10 νάιλον σάκοι με φυτικά αποσπάσματα υδροπονικής καλλιέργειας και 7 σάκοι με αποξηραμένα φύλλα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, μεικτού βάρους 62 κιλών.

Σημειώνεται ότι υπήρχε πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίων, φυτωρίων καλλιέργειας δενδρυλλίων, δηλαδή εγκαταστάσεις μετασχηματισμού τάσεως ρεύματος, φίλτρα αέρος, υγραντήρες, σωλήνες εξαερισμού, φορητοί ψεκαστήρες, τσουβάλια λιπάσματος, λάμπες αλογόνου, ανεμιστήρες, δηλαδή υπήρχε πλήρης εγκατάσταση, μέσα στις κατοικίες και στις μεζονέτες αυτές. Μίας διαδικασίας αρχικού φυτωρίου, από τα πρώιμα στάδια αναπτύξεως του φυτού μέχρι και τη διαδικασία συγκομιδής του. Η διαρκής αυτή ανακύκλωση έδινε το χαρακτήρα ενός perpetual , ενός «σαλίγκαρου» από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση και διαρκώς αυτής της ανακυκλούμενης, της αέναης μεθόδου.

Σε έρευνα στη Νέα Πεντέλη, διαπιστώθηκε επίσης ότι είχε εγκατασταθεί εργαστήριο- φυτώριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης. Εκεί κατασχέθηκαν 1.252 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, τα οποία ήταν ύψους 5 έως 120 εκατοστά περίπου.

Στην τρίτη έρευνα στο Πικέρμι, ομοίως διαπιστώθηκε εγκατάσταση εργαστηρίου-φυτωρίου καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης σε πλαστικές γλάστρες με την υδροπονική μέθοδο, πλήρως εξοπλισμένο και αυτό. Κατασχεθήκαν 2.189 δενδρύλλια.

Συνολικά, εκτός από τα δενδρύλλια κάνναβης, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 39.750 ευρώ, 600.000 Ντόγκ Βιετνάμ, 174 δολάρια ΗΠΑ, 13 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 4 φορητοί υπολογιστές, 2 πλαστά διαβατήρια, 3 βιβλιάρια καταθέσεων και 2 οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των παρανόμων αυτών συσκευασιών.

Από την όλη διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, την κατασχεθείσα ποσότητα, την ενοικίαση πολυτελών κατοικιών και τη σύσταση των εργαστηρίων διαφαίνεται η μεθοδολογία δράσης τους, δηλαδή και το "modus operandi", που είναι προχωρημένο, οργανωμένης εγκληματικής οργάνωσης.

Θα κυκλοφορήσει και ο πίνακας που φαίνεται η αξία της ουγγιάς, τόνου και του κιλού στη διεθνή αγορά της υδροπονικής καλλιέργειας skunk , που έχει πάρει το προβάδισμα έναντι των άλλων υποπροϊόντων της κάνναβης. Το μίνιμουμ αξίας είναι 5.000 έως 10.000 ευρώ ή δολάρια στην αγορά. Αυτό σημαίνει ότι με βάση τις ποσότητες και την εκτίμηση, το αναμενόμενο όφελος υπερέβαινε τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Όλοι οι δράστες, συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ασκήθηκαν σε βάρος τους κακουργηματικές διώξεις για την κατασκευή και περαιτέρω προώθηση των ναρκωτικών ουσιών.

Παραπέμπονται στον Ανακριτή αύριο τις μεσημβρινές ώρες».

2η υπόθεση:

Συνοπτική περιγραφή υπόθεσης σχετικά με εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, με μέλη Γεωργιανούς υπηκόους, που διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε κατοικίες, με τη συνδρομή οικιακών βοηθών ή αποκλειστικών νοσοκόμων, της ιδίας εθνικότητας

Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης:

«Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη περίπτωση οι Υπηρεσίες μας, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής & Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ), προέβη στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, αποτελούμενης από άτομα Γεωργιανής υπηκοότητας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε κατοικίες, με τη συνδρομή οικιακών βοηθών ή αποκλειστικών νοσοκόμων, οι οποίες ήταν της ίδιας εθνικότητας.

Ήδη έχουν συλληφθεί έντεκα (11) άτομα, εκ των οποίων (7) άνδρες και (4) γυναίκες.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες, οι οποίοι αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας, διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε κατοικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Στην ομάδα αυτή είχαν ενταχθεί ως μέλη γυναίκες, επίσης Γεωργιανής καταγωγής, οι οποίες εργαζόμενες ως οικιακές βοηθοί ή αποκλειστικές νοσοκόμες, εκμαίευαν ουσιώδεις πληροφορίες από τους παθόντες, κυρίως μεγάλης ηλικίας, τις οποίες στη συνέχεια παρείχαν στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας για να διευκολύνουν τη δράση τους.

Μέλη της ομάδας κινούνταν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσαν ή σύχναζαν ομοεθνείς τους, αναζητούσαν γυναίκες ομοεθνείς, που εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί σε κατοικίες ηλικιωμένων, ως αποκλειστικές νοσοκόμες, είτε κατ’ οίκον, είτε κατά τη νοσηλεία στα νοσοκομεία, προσέγγιζαν τις γυναίκες αυτές, τις στρατολογούσαν σαν μέλη της οργάνωσής τους και από εκείνες φρόντιζαν να αποκομίζουν πληροφορίες για τις κινήσεις των ιδιοκτητών, την οικονομική τους επιφάνεια και τα τυχόν μέτρα ασφαλείας των κατοικιών τους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι είχαν διαπράξει τουλάχιστον δύο ληστείες, με χρήση στη μία περίπτωση, υπνωτικών φαρμάκων, χαπιών ή σκευασμάτων, η οποία τελέσθηκε στις 19.01.2015, σε 74χρονη στην Αγία Παρασκευή, από το διαμέρισμα της οποίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ.

Ομοίως, με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, δένοντας ηλικιωμένη 83χρονη στην κατοικία της στο Μαρούσι, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Έχουν ήδη εξιχνιαστεί τουλάχιστον εννέα (9) περιπτώσεις ληστειών, διαρρήξεων-κλοπών με αυτή τη μεθοδολογία, δηλαδή με τη διείσδυση – είσοδο οικιακών βοηθών, οι οποίες έδιναν πληροφορίες και στοιχεία στην ομάδα που ενεργούσε σε δεύτερο-τρίτο χρόνο.

Ήδη είμαστε στη διάρκεια της ανακρίσεως, στη διάρκεια κατασχέσεως πολλών τιμαλφών, κοσμημάτων, ρολογιών και διαφόρων αντικειμένων από κατοικίες».

  

 Δηλώσεις για εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης παραγωγής υδροπονικής κάνναβης

Δηλώσεις για εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε οικίες


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από άτομα Γεωργιανής υπηκοότητας τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε οικίες

Μέλη της σπείρας ήταν και Γεωργιανής καταγωγής οικιακές βοηθοί και αποκλειστικές νοσοκόμες που παρείχαν πληροφορίες για τις οικίες και τους ενοίκους αυτών

Συνελήφθησαν ένδεκα (11) μέλη της σπείρας όλα Γεωργιανής καταγωγής

Εξιχνιάσθηκαν μέχρι στιγμής δύο (2) ληστείες και επτά (7) κλοπές

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από άτομα Γεωργιανής υπηκοότητας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε οικίες.

Πρωινές ώρες της 25-2-2015, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση ευρείας κλίμακας, σε περιοχές της Αττικής καθώς και στα Τρίκαλα Κορινθίας, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν ένδεκα (11) μέλη της σπείρας, επτά (7) άνδρες και τέσσερις (4) γυναίκες, όλα Γεωργιανής καταγωγής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και ληστείες και κλοπές κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία διαπράττει κλοπές και ληστείες σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Στην ομάδα αυτή, είχαν ενταχθεί ως μέλη, γυναίκες επίσης Γεωργιανής καταγωγής, οι οποίες εργαζόμενες ως οικιακές βοηθοί ή αποκλειστικές νοσοκόμες, εκμαίευαν ουσιώδεις πληροφορίες από τους παθόντες, τις οποίες στη συνέχεια παρείχαν στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας για να διευκολύνουν τη δράση τους.

Μέλη της ομάδας κινούνταν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσαν ή σύχναζαν ομοεθνείς τους και αναζητούσαν γυναίκες οι οποίες εργάζονταν ως οικιακοί βοηθοί ή ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε κατοικίες ηλικιωμένων. Στη συνέχεια προσέγγιζαν τις γυναίκες αυτές, της στρατολογούσαν ως μέλη της οργάνωσης και αυτές φρόντιζαν να παρέχουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τις κινήσεις των ιδιοκτητών, την οικονομική τους κατάσταση, τυχόν μέτρα ασφαλείας κλπ.

Τα μέλη της ομάδας δρούσαν με βιαιότητα και χρησιμοποιούσαν κάθε πρόσφορο μέσο πίεσης, χτυπώντας και ακινητοποιώντας τους ηλικιωμένους, δένοντάς τους και φιμώνοντάς τους με πλαστική ταινία περιτυλίγματος συσκευασιών, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή. Σε μία περίπτωση μάλιστα η οικιακή βοηθός είχε ρίξει υπνωτικό στο φαγητό της ηλικιωμένης ενοίκου, προκειμένου μέλη της σπείρας να εισέλθουν στην οικία και να αφαιρέσουν χρήματα και κοσμήματα.

Η συγκεκριμένη μεθοδολογία, λόγω της ηλικίας και της βεβαρημένης κατάστασης υγείας των παθόντων τους έθετε σε μεγάλο κίνδυνο.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας έχουν διαπράξει, με τη μέθοδο αυτή, δύο (2) ληστείες και επτά (7) κλοπές σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών, ασημικών, ρολογιών, ηλεκτρονικών συσκευών και υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων, δύο (2) καραμπίνες, ένα (1) περίστροφο, ένα (1) μαχαίρι και πλήθος άλλων κλοπιμαίων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.