Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

Το Τμήμα Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Η φιλαρμονική ορχήστρα της Ελληνικής Αστυνομίας συμπορεύεται με την ίδια την ιστορία του Σώματος.

Με τη σημερινή της μορφή λειτουργεί από το 1984, μετά τη συγχώνευση της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων που οδήγησε στην ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι δύο φιλαρμονικές των Σωμάτων συγχωνεύθηκαν και η νέα υπηρεσία που προέκυψε φέρει τον τίτλο Τμήμα Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας, που οργανικά υπάγεται στην Αστυνομική Ακαδημία.

Σήμερα, το Τμήμα Μουσικής διαθέτει δύο φιλαρμονικές, η μία στην Αθήνα και η άλλη στη Θεσσαλονίκη.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως έχει συνηθίσει να λέγεται, με την άρτια κατάρτισή της παράγει ένα σημαντικό πολιτιστικό και κοινωνικό έργο. Συμμετέχει σε θρησκευτικές τελετές, σε ορκωμοσίες, καταθέσεις στεφάνων, παρελάσεις, καθώς και στην αλλαγή φρουράς στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Παραχωρεί συναυλίες σε νοσοκομεία, σε ιδρύματα και κατασκηνώσεις πάντοτε για κοινωνικό σκοπό.

Η σχέση Αστυνομίας και μουσικής προϋπήρχε. Τα Μουσικά Τμήματα της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων, μέσα από μία διαδρομή τουλάχιστον 6 δεκαετιών, προσέφεραν τις πολύτιμες μουσικές υπηρεσίες τους.

Σημαντική στιγμή στη μουσική της διαδρομή, αποτελεί η παραχώρηση κοινής συναυλίας, με τις υπόλοιπες φιλαρμονικές των Σωμάτων Ασφαλείας (Λιμενικού – Ελληνικής Ακτοφυλακής και Πυροσβεστικού Σώματος), στο Μέγαρο Μουσικής (29/01/2012). 

Το Τμήμα Μουσικής στεγάζεται σε ιδιόκτητο νεοκλασικό οίκημα στο Γουδί.

 Στοιχεία Επικοινωνίας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Διεύθυνση:
Ισχομάχου 1, 15773 - Ζωγράφος Αττικής
Τηλέφωνο: 210-7784613
FAX: 210-7775905
Website: www.hellenicpolice.gr