Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου


21-01-2022: Εξιχνιάστηκαν -2- περιπτώσεις απάτης σε βάρος ισάριθμων ημεδαπών στη Λάρισα, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικών τους προσώπων σε τροχαία ατυχήματα Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Λάρισα, 21 Ιανουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν -2- περιπτώσεις απάτης σε βάρος ισάριθμων ημεδαπών στη Λάρισα, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικών τους προσώπων σε τροχαία ατυχήματα

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών γυναικών και άγνωστου, μέχρι στιγμής, ατόμου

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος -2- αλλοδαπών γυναικών και άγνωστου, μέχρι στιγμής, ατόμου, για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 05-01-2022, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη ημεδαπή και προσποιούμενος τον αστυνομικό, με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, της ζήτησε να καταβάλει χρήματα ή κοσμήματα, προκειμένου να μην τιμωρηθεί.

Κατόπιν των ανωτέρω, η ηλικιωμένη πείσθηκε και συγκέντρωσε κοσμήματα αξίας -7.000- ευρώ περίπου σε σακούλα, την οποία, υπό τη συνεχή καθοδήγηση του δράστη, εναπόθεσε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης κοντά στην οικία της. Ακολούθως, οι δύο δράστιδες παρέλαβαν τη σακούλα με τα κοσμήματα από το σημείο.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι, ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία, μεσημβρινές ώρες της 07-01-2022, απέσπασαν χρηματικό ποσό από ηλικιωμένο ημεδαπό.

Πιο αναλυτικά, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ηλικιωμένο και προσποιούμενος, ομοίως, τον αστυνομικό, υπό το πρόσχημα ότι συγγενικό του πρόσωπο είχε εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και προκειμένου να μην απαγγελθεί σε βάρος του κατηγορία, τον έπεισε να τοποθετήσει σε σακούλα το χρηματικό ποσό των -3.000- ευρώ.

Υπό την καθοδήγησή του, ο ηλικιωμένος εναπόθεσε τη σακούλα με τα χρήματα παραπλεύρως κάδου απορριμμάτων κοντά στην οικία του, την οποία, ομοίως, παρέλαβαν οι δράστιδες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.