Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

16-07-2021: Συνελήφθησαν άμεσα (3) ημεδαποί, για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων από αγρόκτημα περιοχής της Εύβοιας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λαμία, 16 Ιουλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν άμεσα (3) ημεδαποί, για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων από αγρόκτημα περιοχής της Εύβοιας

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ένας εκ των συλληφθέντων, μαζί με έναν τουλάχιστον ακόμη συνεργό του που ταυτοποιήθηκε, ενέχονται σε (2) κλοπές από φωτοβολταϊκά πάρκα περιοχών της Βοιωτίας

Κατασχέθηκαν προϊόντα κλοπής, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους, καθώς και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθησαν άμεσα χθες (15-07-2021) το μεσημέρι επί της εθνικής οδού Θηβών – Χαλκίδας, τρεις (3) ημεδαποί, κατηγορούμενοι για διάπραξη κλοπής από περιοχή της Εύβοιας.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου με στόχο την αποτροπή διάπραξης κλοπών από φωτοβολταϊκά πάρκα περιοχών της Βοιωτίας, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες.

Όπως διαπιστώθηκε, το ανωτέρω όχημα ήταν έμφορτο με μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία είχαν αφαιρεθεί νωρίτερα χθες το μεσημέρι από αγρόκτημα, ιδιοκτησίας ημεδαπού, στα Λουκίσια Ευβοίας.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης της κλοπής, όπως επίσης και τα αφαιρεθέντα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι ένας εκ των συλληφθέντων, από κοινού με έναν ακόμη ημεδαπό που ταυτοποιήθηκε και άγνωστο αριθμό συνεργών τους τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, ενέχονται στη διάπραξη κλοπών από φωτοβολταϊκά πάρκα περιοχών της Βοιωτίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι ανωτέρω, χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, είχαν διαπράξει δύο (2) κλοπές καλωδίων από φωτοβολταϊκά πάρκα, ιδιοκτησίας εταιρειών, στις περιοχές:

  • Θεσπιές Βοιωτίας, μεσημβρινές ώρες της 26-06-2021 και
  • Ελλοπία Βοιωτίας, απογευματινές ώρες της 29-06-2021.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.