Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

09-05-2021: Μήνυμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, για τη Γιορτή της Μητέρας Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 9 Μαΐου 2021

Μήνυμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,
Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη,
για τη Γιορτή της Μητέρας

Στὴν ἀγκαλιά σου τὴ γλυκειά, μανούλα μου, ν᾽ ἀράξω
μὲς στὸ βαθὺ τὸ πέλαγο αὐτὸ πριχοῦ βουλιάξω.
(Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης)

Η απεραντοσύνη της αγκαλιάς της μητέρας και η ατέρμονη αγάπη της εμπεριέχονται με ανεξίτηλα αποτυπώματα στη μοναδική σχέση της με το παιδί της. Η μητέρα είναι το αδιαμφισβήτητο στήριγμα στις δυσκολίες της ζωής, είναι η αδιαφιλονίκητη παρηγοριά. Οι θυσίες της και οι αγώνες που δίνει στη μάχη της ζωής για τα παιδιά της την καθιστούν κάστρο απόρθητο, πέλαγος απέραντο, βουνό υπερήφανο.

Σήμερα τιμούμε και τη μητέρα-αστυνομικό, που καθημερινά δίνει τον βέλτιστο εαυτό της, για να ανταποκριθεί επαξίως στον τριπλό ρόλο της, της μητέρας, της συζύγου και της επαγγελματία. Δίπλα στο παιδί της και ομοίως με επικινδυνότητα δίπλα στον πολίτη. Αφουγκράζεται, κατανοεί, συναισθάνεται, αγκαλιάζει, ενώ ταυτόχρονα είναι δίκαιη, ορθή, αντικειμενική αμερόληπτη. Δεν απουσιάζει, αλλά ενδιαφέρεται και δίνει σε κάθε περίσταση το παρόν, δεν αγκομαχά, αλλά αγωνίζεται αδιάκοπα. Σε αυτή τη Μητέρα συνάδελφο οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Αλλά και η μητέρα του κάθε αστυνομικού, είναι η ηρωίδα μητέρα, που βλέπει καθημερινά το παιδί της να κινδυνεύει και με αυταπάρνηση να επιτελεί το καθήκον του ενάντια στην παραβατικότητα και στην εγκληματικότητα, δίνοντας τη μάχη για την ασφάλεια των πολιτών. Σε αυτή τη Μητέρα, αλλά και στη Μητέρα που έχει χάσει το παιδί της εν ώρα καθήκοντος και ο αβάσταχτος πόνος σκίζει την ψυχή της, οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ!

Η Ελληνική Αστυνομία δεν ξεχνά τη Μάνα, τη Μάνα που είναι η ναυαρχίδα της κοινωνίας μας, τη Μάνα που στηρίζει κάθε άνδρα και κάθε γυναίκα αστυνομικό.

Την τιμά και την ευχαριστεί για την προσφορά της.