Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου

INFINITY Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Investigative, Immersive, and Interactive Collaboration Environment

Το INFINITY στοχεύει στη μετατροπή της παραδοσιακής ιδέας της ποινικής έρευνας και εγκληματολογικής ανάλυσης, χρησιμοποιώντας περιβάλλον που προάγει τη συνεργασία και την ανάλυση δεδομένων σε βάθος. Η ιδέα του INFINITY βασίζεται σε τέσσερις βασικές έρευνες και τεχνικές καινοτομίες που μαζί, θα παρέχουν μια επαναστατική προσέγγιση και θα μετατρέψουν τα δεδομένα σε απαραίτητες βασικές πληροφορίες που θα επιτρέψουν να αντιμετωπιστεί γρήγορα και αποτελεσματικά μια συγκεκριμένη κατάσταση.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αρχές επιβολής του νόμου στην ψηφιακή εποχή είναι εξαντλητικές και αυξανόμενες εκθετικά. Χρησιμοποιούν τακτικά εκτεταμένα σύνολα δεδομένων, με στοιχεία από ιστορικές υποθέσεις και συνεχιζόμενες έρευνες. Με κάθε νέα επίθεση από τρομοκράτες, εγκληματίες του κυβερνοχώρου ή μεγάλες οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, ο όγκος, η ταχύτητα και η ποικιλία των εισερχόμενων δεδομένων είναι τεράστιες και οι αρχές επιβολής του νόμου πρέπει να αξιολογήσουν γρήγορα την εγκυρότητα του περιεχομένου και τους συνδέσμους τους με τις υπάρχουσες έρευνες. Οι ερευνητές δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την ανάλυση που απαιτείται για την εξαγωγή ουσιαστικών και ενεργών πληροφοριών για την αποτελεσματική πρόοδο των υποθέσεων. Επιπλέον, οι παραβάτες που διεξάγουν ή συμμετέχουν στα πιο σοβαρά εγκλήματα, συχνά έχουν επίσης τη μεγαλύτερη επίγνωση για το πώς να αποκρύψουν τις δραστηριότητές τους από τις αρχές και να αποφύγουν τον εντοπισμό. Στην ουσία, το INFINITY στοχεύει στο να βοηθήσει τις αρχές επιβολής του νόμου με πιο έξυπνα και πιο προηγμένα εργαλεία, τα οποία παρέχουν αυτούς τους κρυμμένους συνδέσμους και βοηθούν τις διωκτικές αρχές να παραμείνουν μπροστά από την καμπύλη της τεχνολογικής υιοθέτησης από εγκληματίες και τρομοκράτες.

Το INFINITY στοχεύει στη μετατροπή της παραδοσιακής ιδέας της ποινικής έρευνας και εγκληματολογικής ανάλυσης, χρησιμοποιώντας περιβάλλον που προάγει τη συνεργασία και την ανάλυση δεδομένων σε βάθος. Αυτό το όραμα θα υλοποιηθεί μέσω πέντε Στρατηγικών Στόχων, οι οποίοι καταγράφουν τους στόχους υψηλού επιπέδου στον πυρήνα του έργου. Οι προτεινόμενοι στρατηγικοί στόχοι θα επιτρέψουν την υλοποίηση του οράματος INFINITY σε μια συνεκτική πλατφόρμα που στοχεύει στην επανάσταση των τρόπων με τους οποίους οι αρχές επιβολής του νόμου διεξάγουν την ερευνητική τους δραστηριότητα.

Η κοινοπραξία του INFINITY έχει μια ισορροπημένη γεωγραφική εξάπλωση με 20 μέλη της, που αντιπροσωπεύουν 10 κράτη μέλη της ΕΕ συν 1 εταίρο των ΗΠΑ. Οι εταίροι της κοινοπραξίας αποτελούνται από τελικούς χρήστες, ερευνητικά κέντρα και βιομηχανίες, που μαζί θα συνδυάσουν την τεχνογνωσία και θα επιτρέψουν μια διεπιστημονική προσέγγιση για την αποτελεσματική ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων του έργου.

Επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος: https :// h 2020- infinity . eu